Reanimatietraining met AED voor zowel volwassenen als kinderen, incl herhalingstrainingen

Stichting AEDInSchuytgraaf vindt het belangrijk dat er naast een goed netwerk van AED's ook voldoende Burgerhulpverleners in de wijk zijn die de AED's kunnen gebruiken en gealarmeerd worden bij een reanimatie in Schuytgraaf.

De trainingen vanuit Stichting AEDInSchuytgraaf worden verzorgd door NRR-gecertificeerde trainers. Dit zijn trainers die opgeleid zijn door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Als je meer wil weten over de trainers, verwijzen we graag naar de pagina 'trainers'

Doelstelling reanimatietraining

Tijdens de training wordt de deelnemer getraind in het levensreddend handelen door middel van reanimatie en het gebruik van een AED hierbij. Hierbij leert de deelnemer dus een hart/-circulatiestilstand te herkennen en hiernaar te handelen. 

Tijdens de herhalingstraining wordt het bovenstaande herhaald en hiermee de kennis opgefrist. 

Praktische informatie over de trainingen

De reanimatietrainingen vanuit Stichting AEDInSchuytgraaf worden voornamelijk in de avonduren georganiseerd. De training duurt zoals voorgeschreven door de NRR 4 uur en begint in het algemeen om 18.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Afhankelijk van het aantal trainers zullen er 6 tot 12 personen deelnemen (maximaal 6 deelnemers per trainer). De training zal bestaan uit een theoretisch deel, waarna vooral ruimte zal zijn voor praktische oefening. 

Voor de trainingen kunnen we gebruik maken van de koffiekamer van het gezondheidscentrum Schuytgraaf, ruimtes in de Omnibus en een ruimte bij de Arnhemse Boys. Wanneer je je inschrijft voor een training ontvang je de concrete informatie van de training van die datum.

De herhalingstrainingen duren, zoals voorgeschreven door de NRR, 2 uur en zullen op dezelfde locaties plaatsvinden. 

Certificering

Na het met goed gevolg doorlopen van deze (herhalings)training ontvang je een officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad. Dit certificaat heeft een geldigheid van 2 jaar, echter wordt geadviseerd om de training jaarlijks te herhalen. 

Inschrijven

Indien je deel wil nemen aan één of meerdere trainingen, kun je je aanmelden via de webshop. Daar vind je de actueel geplande trainingen.