Organisatie Stichting AEDInSchuytgraaf

Stichting AEDInSchuytgraaf is opgericht in februari 2020 en is voor de wijk, met de wijk en door de wijk, met uiteindelijk doel een HART-veilig Schuytgraaf. 

Om dit doel te bereiken richt de Stichting zich op een tweetal zaken, te weten een goed gedekt AED-netwerk én zoveel mogelijk geregistreerde Burgerhulpverleners. 

Een goed gedekt AED-netwerk bestaat uit meerdere AED's in Schuytgraaf, waarbij de spreiding over de wijk zo is dat er voor iedere wijkbewoner een AED binnen 6 minuten bereikbaar is. Daarnaast biedt Stichting AEDInSchuytgraaf de mogelijkheid om reanimatietrainingen te volgen en daarbij het gebruik van een AED te oefenen. Deze training is gecertificeerd waarna de deelnemers zich ook kunnen registreren als Burgerhulpverlener via Hartslag.nu. De Stichting wil op verschillende manieren aandacht vragen voor bovenstaande doelstellingen die zichtbaar zullen worden tijdens evenementen in Schuytgraaf, social media en andere digitale informatiekanalen. 

Stichting AEDInSchuytgraaf is een stichting zonder winstoogmerk. Alle eventuele verdiensten of giften worden geïnvesteerd ten behoeve van bovenstaande doelstellingen.